Herhalingsparen Therapeutische inlays bestellen

Bij Loopfit-Fahner begrijpen we hoe belangrijk het is om uw therapeutische inlays regelmatig te vervangen en in optimale staat te houden. Inlays worden intensief gebruikt en kunnen na verloop van tijd hun functionaliteit verliezen door slijtage en veranderingen in de voetvorm. Indien u tevreden bent met uw huidige inlays en er geen nieuwe voetklachten zijn bijgekomen, kunt u eenvoudig een herhalingspaar therapeutische inlays bestellen.

Hoe werkt het bestellen van een herhalingspaar?

Als u alleen een herhalingspaar wilt bestellen, zonder een nieuwe afspraak te maken, kunt u dit doen door een e-mail te sturen naar info@loopfitfahner.nl. Het proces is snel en eenvoudig:

  1. Stuur een e-mail met de volgende gegevens:
    • Uw volledige naam
    • Uw geboortedatum
    • Eventuele adreswijzigingen indien u onlangs bent verhuisd of als uw contactgegevens zijn veranderd.
  2. Voorwaarden voor een herhalingspaar:
    • De laatste verstrekking van uw inlays mag niet langer dan twee jaar geleden zijn. Dit is belangrijk, omdat de vorm van uw voeten in de loop der tijd kan veranderen, wat invloed kan hebben op de werking van de inlays.
    • Er mogen geen nieuwe klachten zijn bijgekomen sinds uw laatste afspraak. Als u last heeft van nieuwe pijn of ongemakken, raden wij aan een controleafspraak te maken, zodat we uw situatie opnieuw kunnen beoordelen en de inlays waar nodig kunnen aanpassen.

Herhalingsorder op eigen risico

Het is belangrijk om te weten dat het plaatsen van een herhalingsorder zonder tussenkomst van een podologisch consult op eigen risico is. Dit betekent dat wij niet kunnen garanderen dat de hernieuwde inlays optimaal zullen blijven functioneren, gezien de mogelijke veranderingen in de voetvorm en houding die zich in de loop van de tijd kunnen voordoen. Als er klachten ontstaan door het gebruik van het herhalingspaar, kan het noodzakelijk zijn om alsnog een afspraak te maken voor een controle of aanpassing. Wij raden daarom altijd aan om een controle te overwegen indien u twijfelt over de staat van uw voeten of inlays.

Waarom is de tweejarentermijn belangrijk?

Na verloop van tijd kunnen zowel uw voeten als uw lichaam subtiele veranderingen ondergaan. Dit kan het gevolg zijn van gewichtsschommelingen, blessures, ouderdom of veranderingen in uw manier van lopen. Daarom adviseren we om uw inlays elke twee jaar te laten controleren, zelfs als u geen klachten heeft. Het vervangen van inlays na twee jaar zorgt ervoor  dat uw voeten de juiste ondersteuning blijven krijgen en dat uw klachten niet verergeren door gebruik van verouderde inlays.

Wanneer is een controleafspraak nodig?

Indien u nieuwe klachten of symptomen ervaart, zoals pijn in uw voeten, knieën, heupen of rug, is het verstandig om een afspraak te maken voor een controle. Onze Podologen kunnen beoordelen of uw inlays nog optimaal functioneren of dat aanpassingen nodig zijn. U kunt ons telefonisch bereiken voor het maken van een afspraak op 075-6160726, van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-12.30 en 13.30-17.00 uur. Ook kunt u een afspraak inplannen via onze website.

Kosten en levering van herhalingsparen

De kosten voor een herhalingspaar therapeutische inlays zijn afhankelijk van uw zorgverzekering en eventuele dekking binnen uw polis. Wij adviseren u om bij uw verzekeraar na te vragen in hoeverre een vergoeding voor de kosten mogelijk is. Zodra uw bestelling is geplaatst en verwerkt, wordt uw herhalingspaar binnen enkele weken aan u geleverd.